De glazuurstenen van La Covadonga zijn van een uitzonderlijk hoge kwaliteit in hun eigenschappen en toepassing. Deze glazuurstenen zijn zeer vorstbestand.

Door hun glazuurlaag en dichte structuur zijn deze gevelstenen uitermate geschikt voor toepassing in gebieden en situaties met klimatologisch ongunstige omstandigheden (regen, wind, zon, luchtverontreinigingen en zelfs chemische milieus). La Covadonga glazuurstenen zijn UV- bestand.

Deze basiseigenschappen gecombineerd met een scala aan kleuropties en een gunstig kostenniveau maken de glazuurstenen van La Covadonga geschikt voor vele typen projecten.

La Covadonga glazuurstenen worden toegepast in de meest uiteenlopende bouwprojecten zoals scholen, ziekenhuizen, sportaccommodaties,  appartementencomplexen, kantoorgebouwen, tunnels, trein-, metro- en benzinestations en parken.
Het “zelfwassende” karakter van de glanzende glazuurstenen brengt naast een duurzame uitstraling ook praktische onderhoudsvoordelen met zich mee. Voor ronde vormen zie  voorbeeld toepassing Covadonga Glazuurstenen in KNB vakblad BAKSTEEN Nr. 73 (“The Wave”)

De bijzondere en hoogwaardige geglazuurde gevelstenen van La Covodonga verdienen het om onder de beste vakmanschap en met een juist afgestemde mortel te worden verwerkt.
Neem voor richtlijnen t.a.v. ontwerp, toepassing en verwerking contact met ons op.